W dniach 18-22 lutego odbędzie się na Islandii Food & Fun Festival, jednym słowem impreza dla smakoszy, łakomczuchów oraz
wielbicieli dobrej zabawy. Uczestnicy festiwalu będą mieli sposobność poznać smak prawdziwych
islandzkich specjałów.
Podczas "smakowitego" święta zmierzą się, w walce o tytuł najlepszego szefa kuchni, reprezentanci
Islandii, innych krajów europejskich oraz USA.
Będą ze sobą rywalizować, przygotowując dania z islandzkich produktów. W ogrodzie zimowym kompleksu handlowego
Smáralind Mall przygotowano 12 stanowisk - doskonale wyposażonych kuchni, które będą areną zawodów.
Każdy kucharz będzie miał za zadanie przygotować 3 dania: rybne, mięsne i deser. Jako, że zawodnicy
są znakomitymi fachowcami w swojej dziedzinie, sędziowie z pewnością będą mieć trudne, ale za to jakże
smakowite zadanie wyłonienia zwycięzcy. Wielkie gotowanie rozpocznie się w samo południe, czwartego dnia
"jedzeniowego szaleństwa", czyli 21 lutego.
Triumfator rywalizacji zdobędzie tytuł:
"Food and Fun Chef of the Year 2004". Aby go otrzymać, szef kuchni musi być najlepszy we wszystkich trzech,
wymienionych wcześniej, kategoriach.
Wyniki rywalizacji ogłoszone zostaną podczas gali w hotelu Nordica, wieczorem tego samego dnia.
Imprezy Festiwalu Food & Fun będzie można połączyć z wydarzeniami Festiwalu Zimowego Słońca,
co w sumie może stanowić niezłą zabawę, mieszankę, jaką są w stanie 'przetrawić' jedynie najwytrwalsi
imprezowicze :)