15.08.2005r.

Morgunblaðið

Prawie wszystkim smakuje jedzenie w Reyðarfjörður

Według sondażowej ankiety, aż 96% osób pracujących przy Fjarðaál Project jest zadowolonych z wyżywienia i warunków zapewnionych przez pracodawców. Już teraz kuchnia musi obsłużyć około 500 osób dziennie a liczba pracownikó rośnie z dnia na dzień. W stołówce można znaleźć codziennie 3 - 4 dania główne, tyle samo dań zimnych, kilkanaście typów sałatek, około 8 rodzajów deserów i nawet do 10 różnych smaków lodów. Często więc się zdarza, że po powrocie z kontraktów, pracownicy wracają nieco bardziej zaokrągleni, niż byli przed wyjazdem.

Pracownicy spoza Islandii (bo ci z wyspy są przyzwyczajeni do takich warunków) są zaskoczeni również warunkami lokalowymi. Są one zdecydowanie lepsze, niż na innych budowach, na których wcześniej większość miała okazję pracować.



Skomentuj tę wiadomość na forum




Copyright © 2003-2006 ICELAND.PL
Wszelkie prawa zastrzezone - All rights reserved